Volgers

dinsdag 20 januari 2015

Kerstkaart en werk perikelen

Goedemorgen allemaal,
Ik heb weer een kaartje om aan jullie te laten zien.
Eigenlijk heel simpel, een pyramids van de Action, achtergrond papier van de Action. En wat plaksteentjes.
Het kaartje is niet zo heel moeilijk, maar ik vind het niet altijd makkelijk om de kleuren bij elkaar te zoeken.
Dat kost soms meer tijd, dan de kaart maken.

Bij ons zijn er best wel wat veranderingen gaande. Zeker op het werk.
Ik zal het even uitleggen. Ik werk al ruim 20 jaar in de thuiszorg. Eerst in de huishouding en later ben ik de zorg ingegaan. Vanwege alle veranderingen in de zorg, die vanuit de overheid komen; hebben ze nu besloten dat we overgaan naar een zelfsturend team. In het verleden hadden we een planner, en een manager die veel voor ons regelden. En straks moeten wij dat dus als team zelf gaan doen. Dat levert best een hele hoop onrust en stress in het team op. Gelukkig ben ik niet ontslagen, en kon ik dus mee in het team. Maar we zijn verschillende collega's kwijt geraakt. Omdat ze niet de benodigde papieren hadden, die voor de nieuwe situatie nodig zijn.
Maar nu met het griepvirus, en dus te weinig personeel; schieten ze op het werk dus regelmatig in de paniek.
Ik werkte altijd in de weekenden en de avonden, maar het ziet er nu naar uit dat dus ook overdag/doordeweeks het geval gaat worden. Niet dat het heel erg is, maar het levert hier wel een gepuzzel en een hoop overleg op. Zoonlief is inmiddels wel zo groot,( hij  is negen) dat hij zelfs 's middag zelf zijn broodje kan regelen.
Maar om hem nu al vanaf 7 uur 's morgens alleen te laten, want dan begint officieel mijn dienst; dat vind ik wat teveel van het goede. Dus moet er weer overlegd worden. Ik kan me voorstellen, dat jullie denken waar maak jij je druk over. Maar ik vind nog steeds, dat mijn eerste verantwoording thuis ligt, en dat daarna mijn baan pas komt.
In het verleden werkte ik alleen weekenden en avonden, en kon ik qua opvang, makkelijk regelen want manlief was er.
Ik ben blij dat ik nog steeds een baan heb, en het werk is echt heel leuk. Maar al die onrust eromheen, maken het er niet makkelijker op.
En voorlopig zijn we er nog niet, want we staan pas aan het begin van het traject. Wordt vervolgd dus.....

Dit kaartje wilde ik mee laten doen aan de challenge bij de Egel:
http://de-egel.blogspot.nl/2015/01/januari-challenge.html

18 opmerkingen:

 1. Hij is weer mooi geworden. Ik zal ook eens kijken bij de Action. Ik wil die pyramids ook eens proberen, nooit gedaan.

  Oh heerlijk, je bent net zo "ouderwets" als ik. Eerst thuis, de boel MANAGEN en dan de rest. Jeetje, heb ik toch regelmatig rare gezichten gekregen als ik zei, tja, is MIJN verantwoording en NIET die van een ander. Schijnbaar is dat raar tegenwoordig. Zou dat echt aan onze generatie liggen? Ene kant denk ik ja en andere kant nee. Want soms zijn de managers, ouder dan jij bent en zou je eigenlijk denken, die snapt het wel.

  Ik hoop dat je eruit komt, vast wel. Werk ze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en het is een groot goesd, dat je zelf kan kiezen. Werken of thuisblijven. Ik bleef werken nadat ik getrouwd was, en dat werd altijd als achterlijk beschouwd. Toen ik weer ging werken na de kinderen, was je een ontaarde Moeder. Waarheen gaan we terug ???? Cora schrijft, we zijn er nog niet. De mensen moesten eens weten, wat de ouderen denken. Worden die om hun mening gevraagd. Ik ga nu zelf de derde fase meemaken. Ik heb meelij met echte ouderen, maar ookmet mensen als Cora. Ze worden van de ene naar de ander kant gesleept. Dat kan niet duren !!! gr leny w

   Verwijderen
 2. Leuke kaart Cora! Leuke achtergrond gekozen... En wat de werkperikelen betreft: je omschreef 1 zéér belangrijk iets, nl. Dat je eigen gezin op de eerste plaats komt. Dat moet je toch in je achterhoofd houden in deze moeilijke tijd want voor je het weet geef je een hand en nemen ze je arm meid! Veel succes en hopelijk snel zonder die zorgen. En je maakt je zeker niet druk om iets klein hoor. Zoiets kan serieuze veranderingen met zich meebrengen. Maar eerst jezelf, je gezin en dan de rest...dat is waar het om gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Wat leuk dat je meedoet met onze eerste Challenge !
  Nou onrust op je werk ik zeker niet fijn hoor, ik snap dat je je
  zorgen maakt, maar uiteindelijk als alles duidelijk is loopt het
  meestal wel goed.
  Je kaart vind ik iig weer heel erg mooi gemaakt ☺
  Veel succes met de Challenge.

  Liefssss Erica
  {Heidebloempjuh}
  {DT De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is je heel goed gelukt om er een leuk kaartje van te maken Cora.
  Veel sterkte op je werk!

  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Cora, wat leuk om te zien dat je een blog bijhoudt. ongelooflijk dat je daar nog tijd voor hebt.. wat een prachtige kaarten maak je toch! Vervelend dat gedoe op het werk, heel herkenbaar, bij ons ook gedoe met uren.. moet tegenwoordig veel in de avonduren werken terwijl ik liever overdag werk.. maar ja, mag al blij zijn een baan te hebben tegenwoordig... ik ga zeker vaker even op je blog spieken.. wie weet kom ik nog leuke ideetjes tegen. groetjes, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Cora,
  Poeh, wat een onrust dan op het werk! Ik hoor zijdelings ook van alle onrust binnen de zorg, het wordt er soms niet beter op. Sterkte ermee, en ik hoop voor je dat je nog een beetje tijd overhoudt voor de creatieve dingen! En goed dat je je eerste prioriteit voor thuis hebt!!
  Mooi kaart trouwens, en ik herken wel van je dat het kleuren kiezen bij elkaar soms nog moeilijker is dan de kaart zelf maken!
  Liefs, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuke kaart.
  leuk dat je mee doet aan de Challenge van de Egel.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och, Cora, het is me wat met al die onrust in de zorg....en ja, inderdaad wel fijn dat je niet bij de ontslagen mensen zit. Zelf zit ik nog redelijk aan de goede kant (ziekenhuiszorg/receptie) maar tegenover ons zit een verpleegtehuis en op dit moment moeten er daar ook 28 mensen uit.....en natuurlijk geen werk te vinden want buiten de tehuizen om is het wat jij zegt ook een chaos want al de thuiszorgorganisaties moeten heel veel mensen ontslaan.....ik houd mijn hart vast, wij hebben ook twee dochters in verzorgingsinstellingen werken.....
  Probeer maar wat tijd en energie in je hobby te steken zodat je wat ontspanning vind, je gezin en jij komen er vast doorheen! Je kaartje is prachtig hoor!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Cora,
  dankjewel voor je berichtje, ik hoop ook dat het meevalt, maar om steeds pijn te hebben is ook niks..Ik lees hier dat bij jullie ook alles op de staat, gelukkig géén ontslag, maar wel heel veranderingen, ik hoop dat het meevalt..
  Je kerstkaart is heel mooi geworden, lekker even aan de knutsel is ook wel eens fijn, succes met je werk!
  liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het kaartje is prachtig, maar je verhaal niet. Het is nooit leuk om mensen te moeten missen. Het is ook wel een rare wereld in de zorg. Ik hoop dat je eruit komt, maar je keuze is goed hoor. Je moet vooral je hart volgen en die lag voor mij ook als eerste thuis. Ik wens je veel sterkte met al dat geregel, maar laat je hobby ook nog een beetje je leven vullen.
  Lieve groet, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie kaart! Leuk dat je meedoet aan de 1e challenge van De Egel.
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kaartje is schitterend meis. Maar wat een naar gegeven dat je collega's moest missen vanwege de papieren. Bah. Zo diep triest al die veranderingen. Veel succes met al die regelen en ik snap heel goed dat je prioriteiten stelt. Hoop dat het geen problemen zal opleveren.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je kaartje is prachtig Cora, maar idd je verhaal niet. Jouw taak is dubbel en al zwaar genoeg. Maar je kiest logischerwijs eerst voor je zoon !!! We moeten niet te zwart wit denken, maar sommigen die jouw zorg zo nodig hebben, denken straks alleen maar heel zwart. Ik reageerde ook even bij Diana, die zal wel denken. Maar jullie moeten eens weten , wat de Ouderen, die nu nog zelfstandig leven, denken. Niet mooi hoor. Eigenlijk diep triest. Is dat het antwoord op die welvaartmaatschappij? Ik geloof het niet. Veel sterkte Cora. De mensen, die jij verzorgd zijn goed af. liefs van leny w

  BeantwoordenVerwijderen

 14. Super dat je meedoet met onze eerste Challenge !
  Bedankt voor je deelname en veel succes.

  {Blog De Egel}

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo een leuke kaart .
  Super dat je mee doet aan de Challenge van de Egel.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja je wordt heen en weer geschud met het werk he? Maar fijn dat je tijd voor een mooi kaartje hebt. En fijn dat je meedoet met de uitdaging van de Egel. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
En geniet er erg van om ze te lezen.
Groetjes en tot de volgende keer.