Volgers

dinsdag 2 januari 2018

WIP

Ondanks dat ik de laatste tijd, wat meer aan hobbyen gedaan heb. Bleven er toch WIP-projecten liggen.
Een ervan was Jacobus. Het is een patroon van Zijmaakthet.nl. Ik had deze al eens eerder gezien, maar wist niet hoe ik aan het patroon kon komen. En toen ik met bonuszus op een haak en breibeurs was, kwam ik het patroon tegen. Drie keer raden, wat er onder andere mee naar huis ging. Het was wel een dingetje om Jacobus te breien, het is echt iets voor de wat gevorderde breister. Maar dit is zeker de eerste, maar niet de laatste Jacobus die van mijn breipennen kwam glijden.
Het garen wat ik hier gebruikt heb, komt bij de Hema vandaan en is een acryl-katoen combinatie.

En dit is eigenlijk een kerstkadootje voor mijn vader. Maar toen was ik nog niet klaar. Dus heb ik het vandaag gegeven. En waarom een lieveheersbeestje? Bij ons in het dorp, gebruiken we bijnamen om familie's te onderscheiden. En mijn vaders bijnaam in ons dialect is Torre, en dat is een lieveheersbeestje. Ja, en dan moet je soms een beetje plagen natuurlijk.....Het is gehaakt uit een pakketje van de Xenos.
En ik heb er meteen maar een klein exemplaar ook van gemaakt. Het patroontje hiervan komt van internet, met een kleine uitwerking van mezelf.😄😄

Er staan er nog twee kleintjes op een nieuw huisje te wachten, en laten die huisjes nu van mijn broers zijn......

1 opmerking:

 1. Oh Cora,
  Wat een schat is het. Echt waar, ik doe het je niet na hoor. Diertjes, haken of breien is voor mij beslist niet weggelegd. Ooit een konijn voor Rafaël gemaakt toen hij baby was, maar die is al 26 dus dat al jaren niet meer gedaan.

  Het lieveheersbeestje is ook een schatje. Wat vond je vader van zijn presentje??

  Lieve groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
En geniet er erg van om ze te lezen.
Groetjes en tot de volgende keer.